Lesvormen

Er zijn verschillende mogelijkheden qua lessen. Veel mensen kiezen voor privélessen. Het is echter ook mogelijk om duolessen te volgen. De lessen zijn normaliter een half uur of een uur per week. Ook is er de mogelijkheid om eens in de twee weken te spelen. 


 

Privéles: 

Tijdens privélessen wordt er wekelijks één op één les gegeven. De lessen duren een half uur. De mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een uur les. Dit is voor volwassenen of gevorderde gitaristen vaak een goede optie. Er is dan meer tijd om dieper op de stukken in te gaan of extra te oefenen op nieuwe technieken. 

De privélessen zijn zeer geschikt voor jonge kinderen, omdat ze alle aandacht en begeleiding krijgen. Aanbevolen wordt om tot ongeveer 12 jaar een half uur les per week te kiezen. Jonge kinderen hebben nog geen lange spanningsboog, waardoor het moeilijk is om de concentratie lang vast te houden. 


 

Duoles: 

Tijdens duolessen wordt er lesgegeven aan twee leerlingen tegelijk. De lessen duren standaard een uur, zodat beide leerlingen de aandacht krijgen die nodig is. 

Het voordeel van duolessen is het samenspel. Leerlingen leren veel door naar elkaar te luisteren en samen te spelen. 


 

Opnames: 

Tijdens de lessen worden er soms opnames gemaakt van liedjes die leerlingen geoefend hebben. Het is leuk en leerzaam om jezelf te horen spelen. 


 

De lessen

Jonge kinderen kunnen beginnen in het boek ‘de Kleine Gitaarstarter’ van Cees Hartog. In dit boek wordt het gitaarspel en notenschrift stap voor stap uitgelegd. Naast dit boek wordt gebruik gemaakt van losse bladen die in een map bewaard worden. Ook werken we veel met thema's. De kinderen kunnen dan stempels verdienen door muziekpuzzels op te lossen en/of thuis te oefenen. Bij een volle kaart/boekje verdienen de kinderen een leuke verrassing. 

Voor de kinderen die al wat ouder/verder zijn en volwassenen is er het boek ‘de Gitaarstarter’ van Cees Hartog. Dit boek gaat uit van het klassieke gitaarspel en er wordt daarom gewerkt met het notenschrift. Naast noten worden ook akkoorden aangeboden. Tevens worden er ter afwisseling en verrijking losse bladen gebruikt die gekopieerd worden uit andere boeken of door mijzelf gecomponeerd zijn. 

Na het aanleren van de basis ( de speelhouding, aanslagtechnieken, het notenschrift,  muziektheorie en een aantal basisakkoorden) wordt er verder geoefend, afhankelijk van de interesses. Dit kan zijn klassiek, flamenco, elektrisch, pop, blues, etc.  

Project Pasen

Project 'de Boze Koning'

Er is geen video geplaaatst